Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych to szkoła, która łączy tradycję z nowoczesnością. Nasze atuty to wysoka zdawalność egzaminów zawodowych i maturalnych, nowoczesne pracownie, innowacyjne programy (Miniprzedsiębiorstwo, Wirtualne Laboratoria), współpraca z uczelniami wyższymi, ciekawe wykłady, lekcje otwarte, sesje fotograficzne, kursy i szkolenia oraz wyjazdy zagraniczne. Dlatego przyjdź do nas i zdobądź atrakcyjnych zawód.
Technikum nr 3 w ZSEG w Żywcu już po raz drugi uzyskało miano Srebrnej Szkoły w Województwie Śląskim. Jest to najlepszy wynik wśród wszystkich techników w Powiecie Żywieckim w 2020 roku.
Twoja przyszłość zaczyna się u nas, zapraszamy na stronę internetową szkoły, Facebooka i Instagram, gdzie znajdują się filmy promocyjne i prezentacje poszczególnych kierunków kształcenia. Gwarantujemy wysoki poziom kształcenia - w oparciu o nowocześnie wyposażone pracownie oraz ciekawe praktyki w kraju i zagranicą!
OFERTA EDUKACYJNA NA ROK SZKOLNY 2021/2022
- Typ szkoły: 5-letnie Technikum
- Technik rachunkowości
- Technik ekonomista
- Technik logistyk
- Technik reklamy
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Typ szkoły: 3–letnia Branżowa szkoła I stopnia
- Branżowa szkoła I stopnia: Kucharz
- Branżowa szkoła I stopnia: Cukiernik
- Branżowa szkoła I stopnia: Sprzedawca
- Branżowa szkoła I stopnia: Magazynier-logistyk
DANE KONTAKTOWE
Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu ul. Mickiewicza 6, 34-300 Żywiec
Dyrektor: mgr Adam Zoń
tel. 338612196 lub 338600550
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
web: www.zseg.zywiec.pl